תבשיל בורגול, עדשים כתומות וארטישוק
תבשיל בורגול, עדשים כתומות וארטישוק
רכיבים:
כוס בורגול
כוס עדשים כתומות
לבבות ארטישוק (אפשר סנפרוסט)
2 עגבניות מגורדות בפומפיה
בצל
שום
לימון
תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, כמון.
אופן הכנה:
מתחילים בהשרייה של הבורגול והעדשים הכתומות.
מטגנים את הבצל עם כף שמן ומוסיפים קוביות לבבות ארטישוק.
מוסיפים שום ואחרי כדקה את העגבניות המגורדות ולימון וחצי סחוט.
מביאים לרתיחה ומתבלים.
לסיום נוסיף את הבורגול והעדשים + 2 כוסות מים ונבשל כ 20 דקות עד שכל הנוזלים יספגו.
איך נתייחס:
כל 3 כוסות נתייחס כ 3 מנות חלבון + מנה פחמימה בתפריט 1200/1300 (הכמות הנ"ל לצהריים, בערב חצי מהכמות בתפריט 1200 וכ 2 כוסות לתפריט 1300)
תפריט 1500/1600 נתייחס לכל 3.5 כוסות כארוחת צהריים של 3 מנות חלבון + 2 פחמימה.
תפריט 1800/1900 נתייחס לכל 4.5 כוסות מהתבשיל כארוחת צהריים של 4 מנות חלבון + 2 מנות פחמימה.
